OVER REINA

 
' Het is tijd om vrouwen
eraan te herinneren,
hoe krachtig en invloedrijk
ze werkelijk zijn.' 


Reina Hekman

Wat je ook doet, wie je ook bent, versterk jezelf, sta op, weet wat je waard bent, spreek je uit en ga je eigen weg!

Gender equality is een thema, wat de hoogste prioriteit verdient.

Wat mij steeds duidelijker wordt is dat een groot aantal vrouwen haar invloed weggeeft zonder zich dit te realiseren, voorbij gaat aan haar mogelijkheden, stopt met praten op het moment dat haar mening het meest belangrijk is, liever de vrede bewaart dan op de barricades gaat staan, ‘ja’ zegt terwijl ze van binnen ‘nee’ schreeuwt.

Zichtbaarheid en gehoord worden, zowel professioneel als in andere situaties, daar gaat het om.
Deze thema’s vind je in al mijn trainingsprogramma’s terug.

Wat mij inspireert is het ontsluiten van talent,
dat nog niet ontdekt is:

  • Uitstralen van een persoonlijke visie
  • Aanpassen van leidende denkstrategieën
  • Met lef zichtbaar zijn en gehoord willen worden
  • Inzet van charismatische spreektechnieken
  • Excelleren in overtuigingskracht
  • Eenvoud in spreken

Met als resultaat kwaliteiten als

  • een visionaire uitstraling
  • een inspirerende spreekstijl
  • natuurlijke overtuigingskracht
  • de kunst van natuurlijk beïnvloeding

In 1998 richt Reina met een partner haar eerste niet-paramedische onderneming op, een trainingsbureau voor communicatie- en presentatietechnieken. Een van de belangrijkste succesfactoren hierin is haar achtergrond als logopedist, waardoor zij essentiële elementen van spreekvaardigheid succesvol combineert met beproefde presentatietechnieken.

Naast het schrijven van spreekvaardigheidsmodules en ontwikkeling van trainingsprogramma’s voor een middenkader managementschool geeft zij training en advies aan managers en andere hoger opgeleide medewerkers.  Haar kennis en expertise helpen velen naar excellentie in het spreken voor publiek.
De oprichting van SPREKEN MET IMPACT TRAININGEN in 2006 is een logische volgende stap.

Naast presentatietrainingen voor een diversiteit aan organisaties, zowel overheidsinstellingen als non-profit organisaties, geeft zij meerdaagse trainingen op inschrijving en heeft een succesvol coachingsprogramma voor mensen met een ernstige vorm van spreekangst. In het kader van het mondiale thema VOICE & VISIBILITY zijn de trainingen Women Speech Empowerment het speerpunt van de organisatie.
In 2016 richt Reina VROUW & CHARISMA op, waarvoor zij een geheel nieuw trainingsaanbod ontwikkelt.

Steeds vaker kreeg ik de vraag waarom je als talentvolle vrouw met een duidelijke visie vaak zo’n moeite hebt met zowel gezien als gehoord worden. Kennis en expertise alleen blijken niet voldoende om impact van je woorden te hebben.
Een sterk ontwikkeld persoonlijk charisma speelt daarin een grote rol. Conclusies uit gedragswetenschappelijk onderzoek leerden me dat effectieve charismatische technieken relatief eenvoudig aan te leren zijn.

EXPERTISE

Ik geloof dat je als vrouw kunt excelleren wanneer je je charismatisch talent op het hoogste niveau inzet. Je voelt je mentaal sterk, straalt deskundigheid en toewijding uit en bent in staat die veranderingen in te zetten, die je ambieert.
Voor anderen maar zeker ook voor jezelf.
In staat zijn anderen positief te beïnvloeden door gebruik van impactvolle charisma- en spreektechnieken. Daar gaat het om.

SPREEKTECHNIEKEN
CHARISMATECHNIEKEN
PRESENTATIE ADVIES

Ik help je met het omvormen

van bestaande blokkades tot ‘magnetische vaardigheden’, zodat je anderen als vanzelf inspireert en positief weet te beïnvloeden.

Je ontwikkelt een krachtige authentieke uitstraling en combineert dit met verrassende spreektechnieken. De basis voor een zeer charismatisch optreden. En ik verzeker je dat je impact groot is.

Is dat moeilijk? Nee, het is zelfs eenvoudig en met resultaat in korte tijd. We brengen alle belemmerende elementen terug tot de kern en richten onze focus op drie elementaire charismatische technieken. Deze combineren we met beproefde stem- en presentatietechnieken.

Waarom we dat doen? Omdat je bij toepassing van deze technieken jezelf ‘on top’ voelt. En aanzienlijke impact hebt. En er deuren voor je opengaan, die eerder gesloten bleven.

Wat het van je vraagt? Een grote mate van focus en discipline om het geleerde te implementeren. Dat is het.

Voortreffelijke begeleiding!
Nooit eerder meegemaakt
dat iemand mij zo deed switchen!

Hilde Bevers

Ondernemer

Aanvankelijk werkt Reina als logopedist binnen verschillende medische instellingen en in haar eigen praktijk. Optimaal stemgebruik bij stemproblemen is haar expertise. Haar aanpak van stemproblemen voor beroepssprekers blijkt zeer effectief en zij besluit een trainingsbureau op te richten. Optimale spreektechnieken voor publieke presentaties staan daarbij centraal.

Tevens wordt zij gevraagd haar kennis en ervaring in te zetten bij zowel een managementschool als een gerenommeerd opleidingsinstituut. Ze traint jarenlang succesvol managers in het middenkader.

Eén van de belangrijkste succesfactoren in de werkwijze van Reina is haar zeer persoonlijke begeleiding.

Ze gelooft sterk in de kracht van kernelementen en zet al haar kwaliteiten in om mensen te helpen op hun persoonlijke wijze het hoogste niveau te bereiken qua focus, uitstraling en overtuigingskracht.

Onafhankelijkheid is voor haar een belangrijk thema.
Deze waarde vertaalt zich in haar ambitie om vrouwen te helpen zich vrij en sterk te voelen zich uit te spreken en hun idealen voor een betere wereld, groot of klein, te delen met velen.

Dit betekent dat zij continu op zoek is naar nieuwe kennis en methoden, die dit proces versterken. Nadat zij logopedie studeert met aanvulling uit de algemene taalwetenschappen voltooit zij in 2002 haar trainersopleiding en is sindsdien continu bezig haar kennis te delen en uit te breiden.

Zij schrijft stemmodules voor NCOI, volgt zelf trainingen en masterclasses op het gebied van NLP en persoonlijke groei en zoekt in haar werkwijze altijd de combinatie van scherpe analyse en relevante kennisoverdracht.

Reina werkt samen met zowel individuele cliënten als organisaties.

Spreekt het je aan? Ik maak graag kennis met je!

Ik begeleid je met plezier bij de ontwikkeling van krachtige persoonlijke charisma-technieken, waardoor je je sterker en succesvoller zult voelen, waarmee je opvallend meer impact hebt op je omgeving en in staat bent veranderingen in gang te zetten, die je voor ogen hebt.

Volg mij op LinkedIn

Op zoek naar een IMPACT recept? Vraag hier mijn EBOOK aan.