OVER REINA

“Als wij vrouwen in onszelf geloven,
ons vrij voelen onze ambitie te delen,
onze stem laten horen en
op onze merites beoordeeld worden
fungeren we als vliegwiel
voor wereldwijde verandering”


Reina Hekman

Volg mij op LinkedIn

In 1998 richt Reina met een partner haar eerste niet-paramedische onderneming op, een trainingsbureau voor communicatie- en presentatietechnieken. Een van de belangrijkste succesfactoren hierin is haar achtergrond als logopedist, waardoor zij essentiële elementen van spreekvaardigheid succesvol combineert met beproefde presentatietechnieken.
Naast het schrijven van spreekvaardigheidsmodules en ontwikkeling van trainingsprogramma’s voor een middenkader managementschool geeft zij training en advies aan managers en andere hoger opgeleide medewerkers.  Haar kennis en expertise helpen velen naar excellentie in het spreken voor publiek.
De oprichting van SPREKEN MET IMPACT TRAININGEN in 2006 is een logische volgende stap.
Naast presentatietrainingen voor een diversiteit aan organisaties, zowel overheidsinstellingen als non-profit organisaties, geeft zij meerdaagse trainingen op inschrijving en heeft een succesvol coachingsprogramma voor mensen met een ernstige vorm van spreekangst. In het kader van het mondiale thema VOICE & VISIBILITY zijn de trainingen Women Speech Empowerment het speerpunt van de organisatie.
In 2016 richt Reina VROUW&CHARISMA TRAININGEN op, waarvoor zij een geheel nieuw trainingsaanbod ontwikkelt.

‘Steeds vaker kreeg ik de vraag waarom je als talentvolle vrouw met een duidelijke visie vaak zo’n moeite hebt met zowel gezien als gehoord worden.  Kennis en expertise alleen blijkt niet genoeg om impact van je woorden te hebben.
Een sterk ontwikkeld persoonlijk charisma speelt daarin een grote rol. Conclusies uit gedragswetenschappelijk onderzoek leerden me dat effectieve charismatische technieken relatief eenvoudig aan te leren zijn.’

EXPERTISE

SPREEK TECHNIEKEN

CHARISMA ONTWIKKELING

PRESENTATIE ADVIES

‘Ik geloof dat je als vrouw kunt excelleren wanneer je je charismatisch talent op het hoogste niveau inzet. Je voelt je mentaal sterk, straalt deskundigheid en toewijding uit en bent in staat die veranderingen in te zetten, die je ambieert. Voor anderen maar zeker ook voor jezelf.
Positieve beïnvloeding door gebruik van impactvolle spreek- en charismatechnieken.
Het klinkt misschien abstract maar dat is het zeker niet. Ik gun het je!’

‘Ik help je met het omvormen van bestaande blokkades tot ‘magnetische vaardigheden’, zodat je anderen als vanzelf inspireert en beweging in gang zet. Je ontwikkelt een krachtige authentieke uitstraling en combineert dit met verrassende spreektechnieken. De basis voor een zeer charismatisch optreden. En ik verzeker je dat je impact groot is.
Is dat moeilijk? Nee, het is zelfs eenvoudig en met resultaat in korte tijd. We brengen alle belemmerende elementen terug tot de kern en richten onze focus op drie elementaire charismatische technieken. Deze combineren we met beproefde stem- en presentatietechnieken.

Waarom we dat doen? Omdat je bij toepassing van deze technieken jezelf ‘on top’ voelt. En aanzienlijke impact hebt. En er deuren voor je opengaan, die eerder gesloten bleven.

Wat het van je vraagt? Een grote mate van focus en discipline om het geleerde te implementeren. Dat is het.’

 

 

Aanvankelijk werkt Reina als logopedist binnen verschillende medische instellingen en in haar eigen praktijk. Optimaal stemgebruik bij stemproblemen is haar expertise. Haar aanpak van stemproblemen voor beroepssprekers blijkt zeer effectief en zij besluit een trainingsbureau op te richten. Optimale spreektechnieken voor publieke presentaties staan daarbij centraal. Tevens wordt zij gevraagd haar kennis en ervaring in te zetten bij zowel een managementschool als een gerenommeerd opleidingsinstituut. Ze traint jarenlang succesvol managers in het middenkader.
Eén van de belangrijkste succesfactoren in de werkwijze van Reina is haar zeer persoonlijke begeleiding.
Ze gelooft sterk in de kracht van kernelementen en zet al haar kwaliteiten in om mensen te helpen op hun persoonlijke wijze het hoogste niveau te bereiken qua focus, uitstraling en overtuigingskracht.

VRIJHEID is voor haar een belangrijk thema. Deze waarde vertaalt zich in haar ambitie om vrouwen te helpen zich vrij en sterk te voelen zich uit te spreken en hun idealen voor een betere wereld, groot of klein, te delen met velen.
Dit betekent
dat zij continu op zoek is naar nieuwe kennis en methoden, die dit proces versterken. Nadat zij logopedie studeert met aanvulling uit de algemene taalwetenschappen voltooit zij in 2002 haar trainersopleiding en is sindsdien continu bezig haar kennis te delen en uit te breiden. Zij schrijft stemmodules voor NCOI, volgt zelf trainingen en masterclasses op het gebied van NLP en persoonlijke groei en zoekt in haar werkwijze altijd de combinatie van scherpe analyse en relevante kennisoverdracht. Reina werkt samen met zowel individuele cliënten als organisaties.

 

‘ Ik werk nu zo’n 20 jaar als trainer/adviseur op het gebied van public speaking en heb velen kunnen helpen zichzelf vrij en bekwaam te voelen hun visie en ideeën impactvol over het voetlicht te brengen en zo verschil te maken. Dat is wat ik doe en wat anderen succesvol maakt.
Ik vind het nog steeds bijzonder dit te kunnen doen.

Mijn werk als trainer geeft mij enorm veel energie. De zichtbare persoonlijke groei van cursisten, kleurrijke verhalen en open sfeer in de trainingen vormen daarbij een bijzonder aspect.’ 

CHARISMA  ON STAGE

“This training blends didactic instruction with experiential practice and group processing.
Reina Hekman creates an environment conductive to learning at a deep level of comprehension”.

De basis van een charismatische uitstraling bestaat uit een vermogen tot FOCUS, BEZIELING EN EMPATHIE.

In de tweedaagse training CHARISMA ON STAGE leren we dit doorgronden door te observeren
en te beleven (d.m.v. oefeningen) wat voor impact dit soort vermogen je geeft. 
We ervaren wat die eigenschappen in onze verhouding tot de medemens kunnen betekenen.

We leren strategieën of technieken toe te passen die ons helpen om onze gesprekspartner of ons publiek van visie naar motivatie en vervolgens naar beweging te brengen.

Deze training geeft je inzicht in je individueel potentieel en verhoogt het zelfvertrouwen.

Colette Noël

Kunsthistorica l Spreker


Spreekt het je aan? Ik maak graag kennis met je!

Ik begeleid je met plezier bij de ontwikkeling van krachtige persoonlijke charisma-technieken, waardoor je je sterker en succesvoller zult voelen. Waarmee je zichtbare impact hebt op je omgeving en dat bereikt, wat je voor ogen hebt.

WIL JE JE IMPACT VERGROTEN? DOWNLOAD MIJN EBOOK

Voortreffelijke begeleiding!
Nooit eerder meegemaakt
dat iemand mij zo deed switchen!

Hilde Bevers

Ondernemer

Kan ik iets voor je betekenen?

Telefoonnummer
06 431 909 78

E-mailadres
reina@vrouwencharisma.nl